Tagjaink

  • Főoldal
  • ​Érzelmi Tér-Kép – A személyes és közösségi fejlődés helyei

​Érzelmi Tér-Kép – A személyes és közösségi fejlődés helyei

​Érzelmi Tér-Kép – A személyes és közösségi fejlődés helyei

project details

  • date: 2017-04-08

 Sallay Viola és Martos Tamás pszichológusok, egyetemi oktatók és kutatók vagyunk. Kettőnk kutatói és fejlesztői összefogásán alapul a Kapcsolati Tudomány Kutatóműhely. Érzelmi Tér-Kép projektünk célja, hogy tudományos eredményeink alapján a személyes és közösségi fejlődést támogató eljárásokat, szolgáltatásokat fejlesszünk ki a munka világa számára.

Több mint egy évtizede kutatjuk az egyéni és közösségi jóllét pszichológiai feltételeit, az otthon és a munkahely érzelmi jelentőségét. Ennek során elsőként alkalmaztuk az Otthon Érzelmi Alaprajzának módszerét, melyet a kapcsolati-érzelmi folyamatok megértésére és a családtagok mentálhigiénés támogatására használtunk. Ennek továbbfejlesztése az Érzelmi Tér-Kép projekt.

Az Érzelmi Tér-Kép a téri, érzelmi és kapcsolati tapasztalatokat összekötő módszer, mely egyszerre vizuális és verbális. Mozgósítja és áttekinthetővé teszi azokat a – konkrét helyekhez, helyzetekhez, kapcsolatokhoz kötődő – érzelmi és kognitív tapasztalatokat, melyek a válaszadóban a munkahelyével kapcsolatban élnek. Az eljárás egyéni vagy csoportos felvétele, illetve a tapasztalatok egyéni vagy csoportos feldolgozása alkalmas a munkahelyi jóllét fejlesztésére. Támogatja a személyes fejlődés optimális környezetének kialakítását, így a munkahelyi szervezetfejlesztési folyamatok részeként a gyakorlatban is jól használható.