Tagjaink

  • Főoldal
  • GUBANCFONÓ- együttműködő kommunikációs kör

GUBANCFONÓ- együttműködő kommunikációs kör

GUBANCFONÓ- együttműködő kommunikációs kör

project details

  • date: 2017-04-08

Gubancok magunkban, a kapcsolatainkban. Ezek foglalkoztatnak a legjobban az elmúlt években, ezekben szeretnék fejlődni és segíteni másoknak a fejlődésben.

Nyelvtanárként, együttműködő kommunikációs (EMK) társtrénerként és magánemberként egyaránt azt élem meg, hogy a gubancok kibogozása – elfogadása nagy erőpróba, de a legjobb út önmagunk megismerésében és a fejlődésben.
A kibogozás és elfogadás egyik legfontosabb eszköze pedig a SZÓ. Az, hogy minek is nevezzük a dolgokat, mit gondolunk és érzünk velük kapcsolatban. És ebben sokat segíthet nekünk a SZÁL is, egyfajta vezérfonalként. Ez a szál nekem a gyapjúszál és a belőle alkotott nemez.

A GUBANC –FONÓban szeretném feleleveníteni azt az ősi hagyományt, ahogy nők (és sokszor férfiak is) összegyűlnek és miközben a közös alkotás is összefűzi őket, beszélgetnek a számukra legfontosabb dolgokról: szeretetről, családról, örömökről, bánatokról. A Gubanc-Fonóban ehhez a SZÍV nyelvét, az Együttműködő Kommunikáció nyelvét szeretném használni és a jobb és szemléletesebb megélést a gyapjú és a nemez tapintatával, illatával és szineivel gazdagítani.