Tagjaink

  • Főoldal
  • MENTASÁRKÁNY- Bábpedagógiai program

MENTASÁRKÁNY- Bábpedagógiai program

MENTASÁRKÁNY- Bábpedagógiai program

project details

  • date: 2017-04-08

Somfay Alexandra bábpedagógus vagyok. Célom, hogy a bábozást és a báb segítő erejét minél több óvodáshoz eljuttassam és megmutassam, hogy a BÁBbeszéddel a mindennapi kommunikáció is könnyebbé tehető az ovis és a szülő között.

A Családi Meseépítő bábfoglalkozáson a gyerekek a mesét először nézőként, majd bábrajzolókét és díszletrajzolóként később pedig bábosként is átélik. A családi foglalkozásokon minden hónapban más bábfajtával is megismerkedünk, és ehhez kapcsolódva van bábkészítés is, ami az ovisnak hazavihető emlék az anyukának pedig inspiráció lehet az otthoni bábozáshoz, bábkészítéshez.

A Meseépítő Ovisok bábfoglalkozás óvodai csoportfoglalkozás és célja a közösségformálás és a bábokkal való ismerekedés és a mini bábszínházi élmény megélése az óvodai csoport közösségében.

A Meseépítő Ezüstmanccsal foglalkozáson a báb nevelésben való segítése kerül előtérbe és a szülők kiscsoportos foglalkozáson megismerhetik és gyakorlatban ki is próbálhatják, hogyan segíti a kommunikációt a BÁBbeszéd.